Connect with us

Новини

Трогателно писмо до мъжа, който ме заряза и направи самотна майка: Благодаря ти, че ме изостави, ти ме научи…

Published

on

Попаднах на това писмо наскоро. Негов автор е Мади Бейкър.

Текстът му ме развълнува и трогна дълбоко, но преди да го споделя с вас, бих искала да ви обърна внимание върху нещо. Замисляли ли сте се за разликата в звученето между „самотна майка” и “single mom” (т.е. майка, която отглежда детето си сама, без партньор)?

Защо англоезичните нации не казват „lonely mom” (lonely – самотен)?! Защо ние, априори, сме приели, че щом до жената няма мъж, тя задължително трябва да е САМОТНА? Аз смятам, че жените, чийто брак е вече само на хартия, са по-самотни, заспивайки в единия край на леглото с гръб към т.нар. си половинка, от жените, които сутрин и вечер се задушават от любов от оплетените около врата им детски ръце… Категорично изразът „самотна майка” не ми харесва и поради това искам предварително да се извиня за употребата му поради липсата на по-подходящ (поне към момента)…

Благодарствено писмо до мъжа, който ме направи самотна майка

Можех да ти изпратя това писмо по мейла, но, честно казано, не смятам, че ще седнеш да четеш нещо, което аз съм написала. Но без значение дали ще го прочетеш или не, аз искам да ти кажа тези неща. Благодаря ти за всичко, което направи!

Тъй като разграничавам начина ти на мислене, предполагам, че вероятно се чудиш за какво ти благодаря. Все пак ти ме заряза, помниш ли? Но именно затова искам да ти благодаря. С начина, по който ме изостави, ти ми даде толкова много…

Повечето момичета на възрастта, на която бях аз тогава, би трябвало да се забавляват. Моите приятелки излизаха по срещи, ходеха по партита, където танцуваха с повече момчета, отколкото можеха да преброят, особено в нощите, когато пиеха твърде много. Аз им завиждах. Ревнувах ги. В събота вечер си седях вкъщи сама, бременна и те проклинах за това, че ме вкара в тази ситуация. Знаех, че продължаваш да ходиш по барове. Знаех, че пиеш и сваляш онази брюнетка от кафето срещу офиса ти. И знам, че причината да не дойдеш дори в болницата беше, че купонясваше някъде.

Е, в крайна сметка ми се наложи да приема, че след нашата 3-годишна връзка и след като бях забременяла, ти не искаше да бъдеш част от живота на дъщеря ни. Мразех те за това. Но искам да ти благодаря, тъй като,…

когато ме изостави, ти ми даде възможност да посветя цялото си време на дъщеря си, а за това не мога да ти се отплатя.

Благодаря ти, че направи допустимо да й давам любовта си. Любов, която компенсира твоята липса. Благодаря ти, че й даде дълбоките кафяви очи, в които обичам да се взирам вечер, преди да заспи. Благодаря ти, че си тръгна тогава, защото и двамата знаем, че, рано или късно, щеше да го направиш, а тя нямаше нужда да минава през тази болка.

Благодаря ти, че ми даде наистина поучителна история, която да й разкажа, когато дойде време за онзи разговор за секса – как нито сексът значи, че мъжът те обича, нито бебето може да го задържи до теб…

Може да се мръщя при споменаването на твоето име, но не минава й ден, в който да не съм ти благодарна за това, че ме дари с нея.

Но най-много от всичко ти благодаря, че ме накара да порасна.

Работата на пълен работен ден и стоенето будна по цяла нощ с пищящо бебе в ръце действително не беше необходимо, но въпреки това не бих се отказала от нищо. Когато ме изостави, ти ми позволи да търся човек, който да е много по-подходящ за мой съпруг и баща на дъщеря ми. Човек, който ще е до нас и ще ни подкрепя винаги и във всичко. Без да бяга. Без да се страхува. И който ще заеме празното място, което ти освободи.

Благодаря ти, че ме накара да си преподредя приоритетите.

Че ме накара да разбера, че водка с кола е питието на моето минало, а фрешът е питието на моето бъдеще. Благодаря ти, че ме накара да разбера, че сменянето на десетки пелени все пак е за предпочитане, пред това да се събудиш след зверски запой, който оставя вкус на умрели животни в устата ти.

Като ме накара да порасна, ти ми помогна да разбера, че не само мога да бъда страхотна майка, но също така мога да играя и ролята на баща.

Да бъда самотен родител е едно от най-големите ми постижения, защото ми показа, че мога да се справя с всичко.

Да, вярно е, че понякога животът, който имах с теб ми липсва. Но тогава това прекрасното малко момиченце, с което ти не искаше да имаш нищо общо, идва при мен, поглежда ме и се усмихва. Не мога да си представя да я заменя, за каквото и да било!

Тя ме прави по-добър човек и честно казано, не съм сигурна, че щях да харесам човека, в когото бих се превърнала, ако тя не се беше появила.

Когато това се случи, и аз, и ти бяхме уплашени. Само че аз, за разлика от теб, не избягах. Вместо това се изправих лице в лице с препятствията, които се изпречваха на пътя ми. Един ден, когато тя порасне достатъчно, ще разбере кой я е отгледал и кой е готов да даде живота си за нея.

Така че, благодаря ти, че продължи по пътя си, показвайки, че си точно този егоист, за когото татко ме предупреждаваше. Нашата връзка нямаше щастлив край, поне не и типичният. Но за мен това е най-щастливият край! Защото имам своята малка принцеса!

Ти ме накара да разбера, че понякога принцът, който ще те направи истински щастлива, не идва на бял кон, а предрешен като момиченце с кукла в ръка, което те нарича „мамо”.

Мади Бейкър, www.standupgirl.com

Новини

Извънредно: Брутално убийство на млада жена в София, знае се кой е убиецът, но…

Published

on

3-годишна жена е убита в столичния квартал „Банишора“.

Извършител е нейният 26-годишен приятел, съобщава БНР.

Мъжът е опитал да се самоубие, но за сега все още е жив.

Към момента не се знаят точните мотиви за нападението.

Мястото е отцепено от полицията. И мъжът, и жената не са криминално проявени.

Continue Reading

Новини

Почернената майка на зверски убитата Златена просълзи цяла България с тези думи

Published

on

„Всички, които познаваха моето златно момиченце, нека й кажат едно последно сбогом под тази снимка, защото тя никога вече няма да бъде между нас!

Убиец отне живота на детето ми днес!

Сбогом, слънчице на мама – чакай ме там, аз ще дойда при теб!

Обичам те, красива кукличке!“

Това написа в социалната мрежа Фейсбук майката на убитата Златена Стоянова.

Continue Reading

Новини

Прокуратурата с нови подробности за смъртта на шефа на КАТ-Казанлък

Published

on

Апелативна прокуратура-Пловдив разпространи нови подробности за смъртта на шефа на КАТ-Казанлък. По повод запитвания от медии ви уведомяваме, че Районна прокуратура-Казанлък ръководи разследване по досъдебно производство за престъпление по чл. 127 ал. 1 от Наказателния кодекс – който, по какъвто и да е начин, подпомогне или  склони другиго към самоубийство и последва такова.

На 14 декември 2018 г., край с. Бузовград, общ. Казанлък, в личния си лек автомобил е бил намерен Т.Н., на 44 г., като е установено, че той е починал от прострелване в слепоочието с огнестрелно оръжие. В хода на досъдебното производство ще се събират доказателства по установяване на всички факти и обстоятелства по случая.  В момента се извършва оглед на местопроизшествие от следовател  в Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура –Стара Загора, като участва и съдебен лекар.

По досъдебното производство предстои назначаване на съдебно-медицинска и балистична експертизи, събиране на гласни и писмени доказателства и други действия за установяване на цялостната фактическа обстановка. На местопроизшествието са Дичо Атанасов, окръжен прокурор на гр. Стара Загора, и Таня Димитрова, районен прокурор на гр. Казанлък.

Според някои от първоначалните версии за случая, Тодор Николов е изчезнал заедно и със служебното си оръжие.   Селото е в шок от новината са смъртта му. Кметът Михаил Янушев определи покойния Тодор Николов като добър човек:

„Това е наистина голяма трагедия и това, което в момента разбрах, че се е случило. Беше човек харизматичен, който би помогнал на всеки един и е помагал и в същото време беше голям професионалист в своята работа“, заяви той, цитиран от БНР.

По-рано днес директорът на полицията в Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев отхвърли версията за  връзка между изчезването на начаника на „Пътна полиция “ и разпитите през седмицата на негов подчинен от сектор „Вътрешна сигурност“: „Колегите от „Вътрешна сигурност“ работиха по документиране на престъпление и провеждане на процесуално-следствени действия за унищожаване и повреждане.

Тук не става въпрос за корупционно престъпление или престъпение по служба. Точно поради тази причина не бих искал да правя каквато и да е връзка между двата случая“. Ексклузивни подробности за смъртоносната трагедия с шефа на казанлъшкия КАТ!     Старши комисар Георги Хаджиев обясни по-рано:

„Вчера колегите от РУ Казанлък са обходили абсолютно всички маршрути, за които ние имаме данни евентуално, че могат да бъдат посетени от колегата. Предстои днес да бъдат планирани и допълнително проведени издирвателни мероприятия. Ще бъдат проверени абсолютно всички камери на входовете и изходите на град Казанлък.

Последната информация, която имаме, е един проведен разговор вчера около 16.20 часа. Оттогава и трите телефона, за които ние имаме информация, са изключени. Ще бъдат проверени абсолютно всички маршрути по движението и на неговия автомобил“.

Беше сформиран оперативен щаб, който проведе издирвателни действия веднага след подадения от сестрата на Тодор Николов сигнал за изчезването му в сряда. Липсват служебното оръжие – пистолет „Макаров“ и личният автомобил на Николов. Мобилните му телефони са изключени, заяви директорът на полицията в Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев. Днес предстои да бъдат прегледани записите от видеокамери от възлови места в Казанлък и района.

Нямаше данни Николов да е напуснал страната.  Тодор Николов е в системата на МВР повече от 10 години. Няма практика обаче полицаите да преминават през психотестове.

Това се прави само при назначаването им на работа, поясни комисар Хаджиев: „На психопреглед се минава, когато се постъпва на работа в МВР.

Нямаме такива периодични прегледи. Ние имаме психолог в Областната дирекция и когато се налага, не е никакъв проблем психологът да отиде и да беседва. Включително в момента вървят и програми за борене на стреса сред служителите“.

Комисар Хаджиев отхвърли версията да има връзка между изчезването на началника на Пътната полиция и разпитите по-рано тази седмица на негов подчинен от сектор „Вътрешна сигурност“. Дни преди изчезването Тодор Николов е споделил, че има проблеми със сърцето и му предстоят по-сериозни прегледи. Сигналът в полицията за изчезването на Николов е подаден от сестра му. За момента няма данни за престъпление, обясниха източници от МВР.

Continue Reading
Advertisement

Интересни

Новини2 години ago

Извънредно: Брутално убийство на млада жена в София, знае се кой е убиецът, но…

3-годишна жена е убита в столичния квартал „Банишора“. Извършител е нейният 26-годишен приятел, съобщава БНР. Мъжът е опитал да се...

Новини2 години ago

Почернената майка на зверски убитата Златена просълзи цяла България с тези думи

„Всички, които познаваха моето златно момиченце, нека й кажат едно последно сбогом под тази снимка, защото тя никога вече няма...

Новини2 години ago

Прокуратурата с нови подробности за смъртта на шефа на КАТ-Казанлък

Апелативна прокуратура-Пловдив разпространи нови подробности за смъртта на шефа на КАТ-Казанлък. По повод запитвания от медии ви уведомяваме, че Районна прокуратура-Казанлък ръководи...

Новини2 години ago

Извънредно: Откриха мъртъв шефа на КАТ-Казанлък, който изчезна мистериозно!

Близо до Бузовград е намерен прострелян в автомобила му началникът на КАТ Казанлък Тодор Николов. Това съобщи БГНЕС. Той изчезна...

Новини2 години ago

Екшън като на кино в София! Обраха и отвлякоха мъж от БМВ-то му, а после го…

На 12 декември жител на столицата потърсил помощ в полицията,  след като бил ограбен  и отвлечен. Потърпевшият разказал, че  около...

Новини2 години ago

Подробности за смъртта на шефа на казанлъшкия КАТ

Издирваният началник на КАТ – Казанлък Тодор Николов, който бе в неизвестност от сряда вечерта и бе обявен за издирване...

Новини2 години ago

Всичко в радиус от 200 метра край колата, в която намериха простреляния Тодор Николов, е… (СНИМКИ)

Районният прокурор на Казанлък Таня Димитрова пристигна преди минути на мястото, където беше намерен трупът на началника на местния КАТ....

Новини2 години ago

Трогателно писмо до мъжа, който ме заряза и направи самотна майка: Благодаря ти, че ме изостави, ти ме научи…

Попаднах на това писмо наскоро. Негов автор е Мади Бейкър. Текстът му ме развълнува и трогна дълбоко, но преди да...

Новини2 години ago

Първи СНИМКИ от мястото, където намериха трупа на шефа на КАТ-Казанлък

Преди по-малко от час се разбра, че мистериозно изчезналият шеф на КАТ-Казанлък Тодор Николов е намерен прострелян в автомобила си близо...

Новини2 години ago

Чехия с рязко увеличение на пенсии и заплати от януари 2019 г.

Eднa oт нaй-мaлĸo зaдлъжнeлитe дъpжaви в Eвpoпa имa възмoжнocт дa yвeличи пeнcиитe cи, бeз дa ce изпpaви пpeд ĸpизa, пoдoбнa...

Новини2 години ago

Откриха застрелян началника на КАТ-Казанлък Тодор Николов

Близо до Бузовград е намерен прострелян в автомобила му началникът на КАТ Казанлък Тодор Николов, предаде кореспондентът на БГНЕС в...

Новини2 години ago

Самуил си купи шкаф с близо 200 бона в него от популярен сайт за онлайн продажби

Румънец върна 100 хиляди евро, които намерил в купен от него кухненски шкаф втора употреба, предаде Асошиейтед прес. Адела Станич...

Новини2 години ago

Деси Банова заряза Плевнелиев и бебето, надяна изкусителна червена рокля и хукна да (СНИМКИ)

Съпругата на президента Росен Плевнелиев заряза бебето им. Красивата синоптичка на Нова телевизия, която роди през септември, реши да се...

Новини2 години ago

Единственият продукт, който убива вируси, гъбички и бактерии: Природен антибиотик, който няма аналог! –

При смесване на храносмилателни ензими от пчели и смолисти вещества от растителен произход се образува лепило с уникална формула –...

Новини2 години ago

Скръбна вест! Яна Левиева е починала

Яна Левиева, една от най-талантливите и обичани български оформителки и илюстраторки на книги, почина, съобщи издателят Манол Пейков (ИК „Жанет 45“)...

Новини2 години ago

Зловеща мистерия около рейнджърката Десислава и убиеца й Светослав

Бившият командос Светослав Каменов е завел в дома си жертвата си Десислава Стоянова под предлог, че ще я учи на...

Любопитно2 години ago

Ясновидецът Божидар Караджов злокобно: Атентат в България през ноември! Потоп в Хасково и Самоков! А Борисов и Радев…

Ясновидецът Божидар Караджов накара зрителите на Нова телевизия да настръхнат с предсказанията си за тази година. Според неговите видения, в...

Новини2 години ago

Дневен хороскоп за днес 14 декември: Парични инвестиции за Везните, опасни ситуации за Скорпионите –

Овен В любовните си отношения сте страстни и романтични. Може да възникнат разногласия с децата, доколкото вие се стремите да...

Новини2 години ago

Драмата с безследно изчезналия шеф на КАТ-Казанлък се заплита! И следа няма от пистолета му, а преди две седмици научил, че… (ВИДЕО)

„Ръководството на дирекцията е изключително притеснено за изчезването на началника на КАТ-Казанлък Тодор Николов. Допълнително притеснение води и фактът, че...

Новини2 години ago

От тази сутрин синоптиците със смразяващо снежна прогноза за България

Днес облачността ще е значителна. Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна....

Advertisement

Актуални

Copyright © 2018

This site is protected by wp-copyrightpro.com