Продължете към съдържанието

Използване на Гуа Ша камък за лице: Практически съвети и трикове

Използване на Гуа Ша камък

Гуа Ша, древен китайски инструмент за красота, се превръща в задължителна част от рутината по грижа за лицето на много жени по света. С формата си, напомняща перо или полумесец, този камък предлага множество ползи за кожата и става незаменим помощник за борбата със стареенето. Ето някои основни съвети и трикове за използване на Гуа Ша камъка:

1. Подготовка: Преди да започнете с Гуа Ша масажа, уверете се, че лицето ви е добре почистено. Нанесете леко масло или серум, което ще позволи камъка да плъзга гладко върху кожата, без да я наранява.

2. Начало: Винаги започвайте от врата, като масажирате нагоре към брадичката, за да стимулирате лимфния дренаж и подобрите кръвообращението.

3. Лицетониращ масаж: След като сте обработили врата, преминете към лицевите линии. Плъзгайте камъка от средата на лицето към външните му части, като обръщате специално внимание на областите около очите и челюстта.

4. Трик за отпускане на напрежението: Ако усещате напрежение във високите или челюстта, използвайте гуа ша камъка, за да направите нежни кръгови движения в тези зони.

5. Правилна сила на натиск: Гуа Ша камъка трябва да се използва с лек натиск, особено около чувствителните зони като очите. На места с по-плътни мускули, като челюстта, можете да приложите по-голям натиск.

6. Завършек: Завършете рутината си, като отново масажирате врата надолу към деколтето, за да подсилите лимфния дренаж.

7. Поддръжка на инструмента: След всяка употреба измийте Гуа Ша камъка със сапун и вода, и го оставете да изсъхне на въздух.

Гуа Ша масажът може да се прави всеки ден или няколко пъти седмично в зависимост от нуждите на вашата кожа. Наистина е лесно да интегрирате този древен инструмент в ежедневната си рутина и да се наслаждавате на ползите му – от по-свеж и младежки вид до релаксация и усещане за благополучие.

мнения за гуа ша камък

Ето и няколко мнения за ползите от гуа ша камък:

  1. Мария, 35 години: „Откакто използвам Гуа Ша камъка, забелязах изключителна разлика в кожата на лицето си. Не само, че тя изглежда по-свежа и по-жива, но и усещам облекчение при напрежението. Тази малка практика за самостоятелна грижа превърна утрото ми в истинско удоволствие.“
  2. Десислава, 33 години: „Започнах да използвам Гуа Ша камъка преди около месец и вече не мога без него! Освен, че е истинско удоволствие за сетивата, забелязвам, че малките линии около очите ми намаляват. Лицето ми изглежда по-плътно и свежо, а и цялостното ми усещане е за релакс и удовлетворение.“
  3. Виктория, 40 години: „Случайно попаднах на Гуа Ша камъка и реших да го опитам. Най-много ме радва, че освен като процедура за красота, това е и начин да се свържа със себе си. Всеки път, когато използвам камъка, се почувствам като в SPA център, дори и да съм у дома. Кожата ми благодари, а аз се чувствам обновена и готова за предизвикателствата на деня!“